Selecteer een pagina

Bijdragen aan Den Haag!

George Ongkiehong

Mijn persoonlijke top10 van Haagse projecten

Bijdragen aan Den Haag!

16 maart 2022 ben ik verkiesbaar voor de Partij voor de Dieren Den Haag.
Wat breng ik als hoogste nieuwe kandidaat mee aan  Haagse ervaring? Mijn top 10! 

#1: Save the Earth!

#1: Save the Earth!

Ik produceerde het landelijk theaterspektakel over het leven van Wubbo Ockels.

Een landelijke theatershow over het klimaat! Dat was nog niet eerder gedaan. De premiere was natuurlijk in het Zuiderstrandtheater.

Met onder meer Earth Song, vertolkt door Jörgen Rayman en PBII combineerde het de zorg voor de aarde, dieren en mensen in een opwindende en dramatische uitvoering voor een uitverkochte zaal.

Bekijk Earth Song in het Zuiderstrandtheater hier. (kijktijd: 1,5 minuten)

#2: Het begin van het einde voor Plastic tasjes!

#2: Het begin van het einde voor Plastic tasjes!

Reclamecampagne voor de eerste stap

10 jaar geleden stonden we aan de basis van het huidige plastic tasjesverbod. 

Onder het motto “Mag het een tasje minder zijn?” maakte ik het publiek attent op de enorme milieudruk die de miljoenen gratis plastic tasjes veroorzaakten.

Update: ook werkte ik mee aan een voorstel om plastic afval in Den Haag te weren, dat in februari 2022 werd aangenomen! Klik hier voor meer info.

#3: Hitje! Deze zomer blijf ik in Den Haag

#3: Hitje! Deze zomer blijf ik in Den Haag

Onze ode aan de stad werd 400.000 keergedownload!

Ik beloofde: “Deze zomer blijf ik in Den Haag”, en de hele zomer hoorde je onze hit inderdaad overal in Den Haag!  

Onze liefde voor de stad kwam tot uiting in een ware zomerhit! Met Willem Bodhi maakte ik deze geweldige song. Ook maakte ik de videoclip waar het plezier en de nostalgie vanaf spat. 

Bekijk ons interview op TV West hier. (kijktijd: 1,5 minuten)

#4: Den Haag kiest voor verbod op vervuilende reclame

#4: Den Haag kiest voor verbod op vervuilende reclame

Reclame Fossielvrij

Den Haag stemt in 2021 voor een verbod op fossiele reclame. 

“Den Haag wil verduurzamen, maar hoe breng je die boodschap over als de grootste vervuilers ongehinderd reclame mogen blijven maken?”

Luister mijn interview met het Amerikaanse radiostation’ The World’.

#5: Haags Talent Centraal!

#5: Haags Talent Centraal!

Honderden meters expositieruimte op station Den Haag Centraal

Tijdens de 10 jaar verbouwing van het station bedacht ik dat de bouwschuttingen goed door Haags Talent gebruikt konden worden!

Ook ProRail vond dat een goed idee en zo werden de reizigers verrast met schilderijen, gedichten, fotografie en live optredens terwijl ze op hun trein wachtten

Bekijk hier een mooi voorbeeld: DaMu live. (kijktijd: 1,5 minuten)

#6: Een krachtig kloppend muzikaal hart

#6: Een krachtig kloppend muzikaal hart

Als sinds ik kan lopen ben ik muzikant!

Vele muziek- en cultuurprojecten mocht ik mede organiseren in en rond Den Haag.  

Als muzikant, als organisator en en trekker van grote projecten: ik heb me altijd ingezet voor een swingend Den Haag! Zo haalde ik in 2014 Tom Browne naar Den Haag en hij is onze stad nog niet vergeten!

Kijk hier de warme aanbeveling van Tom Browne (kijktijd 1 minuut).

#7: Recycling van drankenkartons

#7: Recycling van drankenkartons

Partij voor de Dieren Den Haag, oktober 2021

Imiddels is het gewoon, maar destijds had nog niemand er van gehoord.  

Drankenkartons bevatten karton en plastic én kunnen heel eenvoudig worden gerecycled. Alleen deed niemand dat. Nu wel, en dat is ook aan onze landelijke campagne te danken!

 

#8: Noorse gletsjers tonen klimaatverandering

#8: Noorse gletsjers tonen klimaatverandering

Waar breng je klimaatverandering beter in beeld?

Samen met weerman en klimaatexpert Reinier van den Berg lieten we het schokkend snel smeltende ijs zien.  

Voor “Initiatief in Scheveningen” reisde ik naar Noorwegen om het schrikbarende beeld te laten zien van smeltende gletsjers. We sliepen een nacht op de gletsjer en vanaf daar zie je pas echt hoe weinig er nog van over is.

Bekijk hier het resultaat (Kijktijd: 3 minuten)

#9: TED Talks in het Vredespaleis

#9: TED Talks in het Vredespaleis

Vrede en Recht - het centrum van de wereld

In 2014 organiseerde ik een TEDx in het Vredespaleis in Den Haag. Vrede en Recht, van alle kanten belicht.  

“TEDx Hague Academy is a TEDx event touching the topic Peace, Justice and Security. The first event was in the Peace Palace, September 2013. Following events were held in all kinds of different locations around The Hague, the City of Peace and Justice.”

#10: Energiecoaching

#10: Energiecoaching

Ik help jou om jouw huis te verduurzamen

Zelf heb ik het bewezen: een 100 jaar oud Haags huis, 100% circulair verwarmen. Dat kostte me wel heel veel uitzoekwerk en die kennis deel ik nu. Als energiecoach hielp ik veel Hagenaars met duurzaamheid! 

Deze foto laat zien hoe veel grijze daken er alleen al in mijn eigen buurt zijn. Zonde! Groene daken lonen! voor jouzelf en voor de planeet. 

Meer weten?

 

‘Verbeter de wereld, begin in Den Haag!’ is het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren. Met dit programma zet de partij in op een veel groener Den Haag. Den Haag moet een fijne plek zijn om te wonen voor mens en dier!

Robert Barker

Lijsttrekker, Partij voor de Dieren Den Haag

Stem Partij voor de Dieren

Sjaak Bral zegt het prachtig: “Ik zou Groep de Mos graag geloven, maar ik weet dat de Partij voor de Dieren dichterbij de realiteit staat”

Al 55 jaar woon, werk en geniet ik in Den Haag.Ik ben maatschappelijk zeer betrokken en zet me daar ook al vele jaren flink voor in. 

Steeds meer groeide mijn verlangen om écht bij te dragen en verantwoordelijkheid te nemen. Eerst met mijn reclamebureau cimon; prachtige grote projecten voor vrede en recht en voor het klimaat. Met grote jazz- en cultuurprojecten tot aan de heerlijke klimaatmusical Save the Earth. Nu vooral als activist tegen olie en gas, als ‘welzijnsmarketeer‘ en als bestuurslid van onze unieke partij.

Ik wil strijden voor groene energie, voor rechtvaardigheid, voor onze mooie stad!

Supertrots en dankbaar ben ik de partij voor dit vertrouwen 🙏🏻🤩  Ik geloof in de Partij voor de Dieren 🍀. En ik zou ontploffen van trots als je op me stemt natuurlijk 🙂 #16maart #savethedate #denhaagisfantastisch #stemmen

Verbied fossiele reclame

De gemeente Den Haag zet in op duurzame energie. En heeft de ‘Klimaatnoodtoestand’ uitgeroepen. Ze willen dat inwoners vaker de team en fiets nemen, en minder gas en olie gebruiken. Maar hoe breng je die boodschap over, als de veróórzakers van klimaatverandering overal reclame mogen maken?!
Fossiele reclame is olie op het vuur dat we allen wanhopig proberen te blussen!

Plasticvervuiling in de oceanen moet bij de bron worden gestopt!

De Partij voor de Dieren wil dat Den Haag koploper wordt in het terugdringen van plasticgebruik. Plastic afval komt nu nog veelal op vuilnisbelten en in de natuur terecht. Plastic vergaat nooit, maar breekt af in kleine deeltjes: microplastics. We krijgen gemiddeld 5 gram plastic per week binnen – een hele pinpas! 

De belangrijkste boodschap is dat er minder plastic moet worden gebruikt; ook in de gemeentelijke organisatie zelf. Barker (PvdD): ‘Wat niet gemaakt wordt, kan ook niet in de natuur terechtkomen. Het aanpakken van de plastic soep begint daarom met een stop op plasticgebruik.’

Groene energie!

De Partij voor de Dieren streeft naar een radicale verandering van hoe wij allen energie gebruiken. We moeten volledig stoppen met fossiele brandstoffen als olie en gas. Maar tegelijkertijd moeten we duurzame energie goedkoper maken, alleen dán is het haalbaar voor iedereen.

Stop met alle subsidies, reclame, en investeringen in de fossiele industrie en stop de vrijgekomen gelden in groene energie! En promoot, subsidieer en beloon alle duurzame initiatieven in de wijken van Den Haag. 

 

Ruim baan voor groene mobiliteit

De Partij voor de Dieren zet in op een radicale verschuiving in de manier waarop we ons vervoeren: minder wegverkeer, minder vliegen, sneller en comfortabel openbaar vervoer en voorrang voor voetgangers en fietsers.
Daarom willen we dat Rotterdam The Hague Airport dichtgaat, de maximumsnelheid in Den Haag naar 30 gaat en dat we het openbaar vervoer sneller én goedkoper maken.

Het gebruik van elektrische deelauto’s wordt nog meer gefaciliteerd en fiscaal aantrekkelijk gemaakt. Initiatieven uit de stad worden gefaciliteerd én beloond. Bijvoorbeeld: met het omvormen van vrijgekomen parkeerplaatsen tot tuintjes, speelplaatsen of terrassen! 

 

Koester de Haagse Popcultuur!

Creativiteit en vrijheid zijn kernwaarden voor een open samenleving. Kunst en cultuur vormen een onmisbare basis voor een leven in vrijheid, waarin nieuwe wegen kunnen worden verkend en mensen zich ten volle kunnen ontplooien.Het budget voor kunst, cultuur en erfgoed wordt structureel verhoogd en komt op gelijke hoogte met het relatief hogere budget voor Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Den Haag heeft een lange historie op het gebied van muziek en cultuur. Die wil ik graag weer versterken.  Ruim baan voor podia!

Beter voor je bek geslagen met de waarheid, dan getroost met een leugen.

(Sjaak Bral, januari 2022)

 • ray ban sunglasses sale cheap
 • ray ban sunglass women
 • cheap costa sunglasses china
 • cheap wholesale sunglasses
 • discounted sunglasses
 • oakley baseball sunglasses
 • oakley sunglasses women
 • ray ban sunglasses cheap
 • ray ban wayfarer sunglasses
 • replica oakley sunglasses
 • sunglasses for cheap
 • wholesale fashion sunglasses
 • wholesale sunglasses usa
 • cheap gucci belts real
 • gucci belt cheap
 • gucci belt mens
 • gucci belt men
 • gucci belt men sale
 • gucci belt men cheap
 • gucci belt sale cheap womens
 • gucci belts for men cheap
 • gucci belts men
 • gucci belt womens cheap
 • men gucci belt
 • mens black gucci belt
 • mens gucci belts
 • mens gucci belt wholesale
 • replica gucci belts
 • wholesale gucci belts
 • wholesale gucci belts suppliers
 • http://opss.it
 • https://opticaromania.ro
 • http://optimareality.com
 • http://orlandoesthetics.com
 • https://orrshill.com
 • https://orsanfactoring.cl
 • https://orthezfm.fr
 • http://osm-r.com
 • https://osolegrill.com
 • https://osteopathie-moerbeek.de
 • https://ostrovbleska.ru
 • http://ot-annonay.fr
 • https://ots.com.vn
 • https://ouhlalashes.com
 • https://oujdacity.net
 • https://ourbab.com
 • https://overlandenviro.com
 • http://owen-oconnor.com
 • http://owenoconnorconsulting.com
 • http://owenoconnorprofessional.com
 • http://owenoconnorprovidence.com
 • http://owenoconnorrhodeisland.com
 • http://owenoconnorri.com
 • https://owlmodelmanagement.com
 • http://owningmarriage.com
 • https://ozitechnology.com
 • http://pack-gourmet.com
 • http://pad3l.nl
 • http://pagor.co.uk
 • https://pakcarriers.net